Veelgestelde vragen

Wrattenpen

Is het gebruik van de Wrattenpen pijnlijk?
Trichloorazijnzuur is een sterk bijtend zuur. Een te grote hoeveelheid gel kan irritatie veroorzaken. Breng de gel direct op de wrat aan en niet op de gezonde huid errond, gezien dit bijtend kan zijn. Extreme voorzichtigheid is aangewezen. Indien de gel toch contact maakt met de gezonde huid, reinig deze dan overvloedig met water.
Is het gebruik van de Wrattenpen veilig?
Ja, Wartner is veilig in gebruik als u de instructies zorgvuldig opvolgt; wij raden echter niet aan het product te gebruiken bij kinderen jonger dan 4 jaar. Wartner Wrattenpen draagt het CE-merk en is geclassificeerd als Klasse II A medisch hulpmiddel, overeenkomstig de Europese richtlijnen (Richtlijn 93/42/EEG van de Raad). Het product werd door diverse wetenschappelijke en medische experts beoordeeld als een veilige methode voor het verwijderen van wratten.
Wanneer mag de Wrattenpen niet gebruikt worden?
Gebruik de Wrattenpen niet op gevoelige huidzones zoals gezicht, nek, borsten of geslachtsorganen of als de omliggende of aangetaste huid ontstoken is. Als u zwanger bent of borstvoeding geeft, als u lijdt aan diabetes of een andere huidaandoening, raadpleeg dan uw arts voordat u met deze behandeling start. Raadpleeg uw arts of apotheker als u niet zeker bent of de huidaandoening een wrat is. Niet geschikt voor kinderen onder de 4 jaar.
Kunnen er littekens ontstaan na gebruik van de Wrattenpen?
Als u de gebruiksaanwijzing nauwkeurig opvolgt, dan laat het gebruik van de Wrattenpen geen littekens na. Indien de instructies niet nauwgezet gevolgd worden, kunnen huidirritatie, pijn en brandwonden voorkomen.
Is de Wrattenpen moeilijk aan te brengen?
Nee. De Wrattenpen dient zorgvuldig aangebracht te worden, maar het is niet moeilijk. In de gebruiksaanwijzing leest u precies hoe u dit moet doen.
Hoe lang mag de gel op de wrat blijven?
Dit hangt af van de grootte van de wrat. Meestal zijn een 10 à 15 minuten voldoende tot wanneer de TCA-gel geabsorbeerd is door de wrat.
Hoe vaak mag de Wrattenpen gebruikt worden?
Breng de Wrattenpen tweemaal per dag aan gedurende 4 dagen. Na de behandeling zal nieuwe huid gevormd worden. De wrat kan al vanaf de eerste week behandeling verdwijnen. Als de wrat niet volledig verdwenen is, herhaal de behandeling dan na een rustperiode van 4 dagen. U mag deze behandelingskuur tot 4 maal herhalen. Als de wrat heel klein is, breng slechts eenmaal per dag aan.
Kunnen succesvol behandelde wratten terugkomen?
Als een normale wrat of voetwrat met succes behandeld is, dan is deze ook definitief verwijderd. Het immuunsysteem van het lichaam verwijdert normaliter alle overblijvende sporen.
Zijn er nevenwerkingen na gebruik van de Wrattenpen?
Er zijn een aantal mogelijke nevenwerkingen. Het gebruik van de Wrattenpen kan ongemakken veroorzaken (tintelend, brandend gevoel). In geval van kleine wratten, is er een hoger risico op verwonding of ongemakken waardoor de applicatie hier beperkt is tot 1 maal per dag. Het is belangrijk dat u het product exact volgens de instructies gebruikt. Indien dit niet gebeurt, kunnen littekens en huidbeschadiging voorkomen.
Hoe ernstig zijn de verschillende nevenwerkingen?
  • Het verschijnen van een blaar: deze blaar verdwijnt zodra de wrat van de huid gevallen is. Er heeft zich reeds nieuwe huid gevormd onder de blaar.
  • Pijn tijdens gebruik: er kan een prikkelend gevoel optreden wanneer de gel op de huid wordt aangebracht. Dit prikkelend gevoel zal afnemen binnen de 10 à 15 minuten na applicatie.
  • Littekens en zenuwbeschadiging: dit komt alleen voor bij onzorgvuldig gebruik als de instructies op de gebruiksaanwijzing niet worden opgevolgd. TCA-gel is een sterk bijtend zuur. Breng de gel direct op de wrat aan en niet op de gezonde huid errond, gezien dit bijtend kan zijn.
  • In geval dat de wrat heel klein is en de behandeling te lang of te vaak wordt toegepast, kan TCA-gel de diepere huidlagen aantasten. Als dit voorkomt, dient de behandeling onmiddellijk te worden stopgezet. Deze schade is niet permanent en na verloop van tijd zal zich nieuwe gezonde huid vormen.
Wat moet u doen als de nevenwerkingen niet verdwijnen?
Raadpleeg steeds een arts als het prikkelend gevoel niet verdwijnt of als er zich andere complicaties voordoen als gevolg van het gebruik van Wartner.
Wie mag de Wrattenpen gebruiken?
Wartner kan worden gebruikt door de meeste volwassenen.  Als u zwanger bent of borstvoeding geeft, als u lijdt aan diabetes, raadpleeg dan uw arts voordat u de Wrattenpen gebruikt. Wartner mag ook gebruikt worden om wratten te verwijderen bij kinderen ouder dan 4 jaar, maar de behandeling dient door een volwassene te worden uitgevoerd.
Wat moet u doen als de wrat niet verdwenen is na 1 week?
Als de wrat niet volledig verdwenen is na 1 week, kan de behandeling tot 4 maal herhaald worden met telkens een rustperiode van 4 dagen tussen de behandelingen. Als de wrat nog niet verdwenen is na 4 weken, gelieve een arts te raadplegen.
Wat is de beste manier om de behandelde zone te verzorgen?
Zorg er voor dat het gebied zuiver blijft. Trek of krab niet aan de wrat. De behandelde zone kan hard worden door de dode huid die eelt vormt. De dode huid kan voorzichtig verwijderd worden door een vijltje te gebruiken in bad of onder de douche. Als de wrat zich op een zichtbare plaats bevindt, kan deze beschermd worden met een pleister.
Mag de behandelde zone nat worden?
Ja, u mag douchen en zwemmen na een behandeling met de Wrattenpen.
Door wie wordt de Wrattenpen geproduceerd?
De Wrattenpen wordt vervaardigd door Medical Brands, Veembroederhof 96, 1019 HC Amsterdam, Nederland en wordt in België verdeeld door Omega Pharma Belgium NV, Venecoweg 26, 9810 Nazareth.
Waar kunt u de Wrattenpen kopen?
U kunt de Wrattenpen kopen in uw plaatselijke apotheek.